Pribudne nové trhovisko, priamo v centre mesta

30.11.2011 Trnava

Trnava 29. novembra (TASR) – Nové trhovisko v centrálnej mestskej zóne by mohlo už v budúcom roku oživiť ruch Trnavy. Na Dolnopotočnej ulici za obchodným domom Jednota radnica identifikovala priestor, kde by bolo možné osadiť stánky pre denný predaj kvetov a sezónneho ovocia a zeleniny. Počíta s osadením do troch desiatok typizovaných stánkov a ponechaním zelene, ktorá v súčasnosti na ostrovčeku v susedstve parkoviska rastie.

Trhovisko by doplnilo trnavský hlavný \"rínek\", ktorý funguje v utorok, štvrtok, piatok a sobotu pri zimnom štadióne. Je hojne zásobovaný pestovateľmi zo širokého okolia, no jeho excentrická poloha v obytnom súbore Družba nie je však motivujúca pre obyvateľov vzdialenejších sídlisk. Trhovisko vzniklo na pozemku mesta po tom, ako zaniklo pre nezhody rokmi overené a obľúbené na Kollárovej ulici. Pozemok pod ním je vo vlastníctve súkromného majiteľa.

\"Vzor pre nové trhovisko máme v mestách, kde sú v centrách predovšetkým kvetinové trhy, odkiaľ sa šíri príjemná atmosféra, dotvárajúca kolorit miesta,\" uviedol pre TASR hovorca radnice Pavol Tomašovič.
 

Vyberte región